Appetizer Vragenronde


Om je alvast een beetje in de stemming te brengen, vind je hieronder een voorbeeld van een algemene kennisronde. Zo’n ronde bestaat uit 10 vragen. Sommige vragen worden ondersteund met en afbeelding (als onmisbare schakel of tip of puur voor de sfeer), een  video- of audiofragment. Ook als we de antwoorden aan het eind van de quiz met de spelers doornemen, ondersteunen we dit ook met beeld en geluid. Ter verduidelijking van het antwoord of ‘just for fun’!

Vraag 1


Welk land heeft een vlag waar Yin en Yang in voorkomen?

Stronghold_tags_Yin_Yang

Vraag 2


De kat Sylvester kennen we voornamelijk als plaaggeest van het vogeltje Tweety. Noem twee andere Looney tunes met wie hij het ook regelmatig aan de stok had. Er zijn twee punten te verdienen!

syl

Vraag 3


We hebben allemaal wel op één of andere manier te maken met GPS, bijvoorbeeld in de auto of de telefoon. Waarvoor staat deze afkorting?

gps-mapping

Vraag 4


Tijdens het WK voetbal van 1998 speelde Oranje in de kwartfinale tegen Argentinië. In Marseille werd met 2 tegen 1 gewonnen door een legendarisch geworden doelpunt.

Bekijk fragment

Een prachtig doelpunt maar ook een prachtige pass, wie gaf deze pass op Dennis Bergkamp?


Vraag 5


In welk jaar maakten de gebroeders Wright met hun zelfgebouwde vliegtuig “The Flyer” hun beroemde eerste vlucht?

Er geldt een marge van 3 jaar!

wright_brothers_flyer

 


Vraag 6


Waar of niet waar?

In het contract dat de band Van Halen in de jaren ’80 en ’90 afsloot met stadions waar zij optraden, stond vermeld dat er in de kleedkamer een grote schaal M&M’s moest staan…maar dan zonder de bruine.

M&M_mascots


Vraag 7


Bij welke populaire televisieserie uit het vorige decennium hoort deze tune?


Vraag 8


Wat was de codenaam voor de invasie van de geallieerden in West-Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog die begon op 6 juni 1944 en eindigde met de bevrijding van Parijs op 25 augustus 1944 en waarvan de eerste dag werd aangeduid als D-Day?


Vraag 9


Hoeveel volledig voltooide symfonieën schreef de Duitse componist Ludwig van Beethoven?

MTI2NTgyMzIxOTcyMjU5NDU5


Vraag 10


In welk land vond deze historische ramp plaats?

hindenbrand