Overbodig te noemen dat wij ons met het bedenken, samenstellen en presenteren van kennisquizzen bezighouden.


Verrek doen we het toch!

Samen met een team van vrienden, familie of collega’s je kennis van de belangrijke en onbelangrijke zaken van het leven testen in de vorm van een quiz. Sinds de jaren 70 is dat het meest populaire tijdverdrijf in pubs door heel Groot-Brittannië. Anno 2016 worden er elke week rond de 20.000 van deze zogenaamde pubquizzen gespeeld aan de andere kant van het Kanaal. Inmiddels is ook Nederland al jaren een prooi voor dit leuke tijdverdrijf. In cafés, bij sportverenigingen, op bedrijfsfeesten of gewoon thuis testen mensen in een gezellige sfeer elke dag van de week hun kennis, niet zelden overigens met een competitieve drang richting de overwinning. Alles komt voorbij, van geschiedenis tot muziek, van sport tot literatuur en van cultuur tot amusement, Triviant 2.0 zeg maar.65 jarig jubileum Nederlandse Vereniging voor Medische Microbiologie (NVMM)
Nicolaikerk, Utrecht

Zoals je zult merken, zijn wij liefhebbers en daardoor niet bezig met massaproductie, maar met kwaliteit. Wij werken nu eenmaal niet met een encyclopedie op schoot of het standaardwerk ’25 jaar Triviant in Nederland’ naast de iMac. Ons doel is een verrassende en uitgebalanceerde quiz samen te stellen die bovendien erg vermaakt. Met vragen die aan de ene kant wel uitdagend zijn maar aan de andere kant niet frustrerend werken door bijvoorbeeld naar de naam van de Schönwaldse klokkenmaker te vragen aan wie de uitvinding van de koekoeksklok in 1730 vaak wordt toegeschreven. Zul je net zien, ben jij degene die dat weet.

Bovendien worden onze quizzen ondersteund door een fraai vormgegeven visuele presentatie waarin met regelmaat een afbeelding of videofragment getoond wordt waarover dan een vraag volgt. Ook worden de antwoorden op deze wijze toegelicht. Zomaar twee punten waarin wij ons met onze quizzen sterk onderscheiden, eigenlijk een Pubquiz 2.0 zeg maar.

We hebben dan ook ruime ervaring op het gebied van het samenstellen en presenteren van een goede pubquiz, van het cafe om de hoek tot het jubileumfeest van De Nederlandse Vereniging voor Medische Microbiologie en van de basisschool in Scheemda tot het personeelsfeest van het Van Goghmuseum in Amsterdam.

Wil je meer weten over hoe wij de ideale Pubquiz zien en waarom wij met Quizcompany begonnen zijn, lees dan verder op ‘Quizzen doe je zo‘.

Ben je hier slechts met 1 reden; een quiz aanschaffen in welke vorm dan ook, ga dan naar ‘Time to Quiz’. Daar vind je twee smaken;  de pubquiz op locatie en het “doe-het-zelf-pakket”.

By the way, mocht je nog willen checken of je de antwoorden op bovenstaande slideshow goed hebt, klik dan hier.
Placeholder

Appetizer


Onze quizzen bestaan standaard uit een fotoronde, vier algemene kennisrondes en een muziekronde. Om je een beeld te geven van onze quizzen kun je hieronder voorproeven. Zo kun je een fotoronde spelen waarbij je tien afbeeldingen te zien krijgt met een daarbij behorende vraagstelling. Tevens kun je een algemene kennisronde spelen waarbij je tien vragen voorgeschoteld krijgt, die hier en daar worden ondersteund door beeld- en audiofragmenten.

 

Klik op de afbeeldingen voor een voorproefje

Indien geopend op de smartphone: ‘dubbelklik’


Time to Quiz


Er zijn twee manieren waarop je een quiz van Quizcompany kunt spelen. We zullen het een en ander toelichten om een helder beeld te verschaffen.


Wij komen langs


Je boekt ons om langs te komen en wij zorgen dat er gequizd wordt. Klik op de afbeelding voor meer informatie

Indien geopend op de smartphone: ‘dubbelklik’


Host je eigen Quiz

Je krijgt de spullen van ons aangeleverd en host zelf je eigen quiz. Klik op de afbeelding om naar de webshop te gaan.

Indien geopend op de smartphone: ‘dubbelklik’
Contact

  • info@quizcompany.nl
  • QuizcompanyNL
  • Quizcompany
  • 06 20 84 70 28[contact-form-7 id=”285″ title=”Contactformulier 1″]

Twitter


Facebook